vrijdag 13 april 2012

jaar4n13

TiRiTator                kamperen                      jaar4 n13

Van de redactie
Kamperen? Het is er wel het weer voor. Dus snel tas in pakken tentje mee pikken en gaan met die banaan. Of toch nog even wachten tot de TiRiTator is uitgelezen

Gadgets
Waar het kamperen eerst primitief was is het nu een luxueze zaak geworden. Waar kampeerders elkaar met gadgets proberen af te troefen laat ik jullie hier een aantal van deze gadgets zien.

Rechts de bestek multitool. Heel je bestek in een handige gadget. Enige nadeel is dat je een viezo vork in handen hebt wanneer je met je mes bezig bent. In ieder geval kei-leuk! Hier heb je de link voor het geval dat je er meer over lezen wil.


Een echt kampvuur zie je tegenwoordig nog maar zelden want vuur stoken is vandaag de dag op de meeste campings verboden. Maar zo'n nep vuur als bij deze gadget zien ook wij van de TiRiTator maar zelden langskomen. Theeleutende kampeerders kwamen vroeger maar zelden voor. Nu is dat waarschijnlijk einde tijd. Deze gadget, de Campfire Theelichthouder genaamd is ook te gebruiken voor het opwarmen van je eten. Smakelijk!


 Nu overal comfortabel kamperen met een groep dankzij de Tentsile Tent. In het bos kamperen en toch de beesten vermijden? Op een ijsvlakte kamperen en dat niet op de grond hoeven te doen? Op het strand je geen zorgen meer maken over eb en vloed? Dit alles kan door de Tentsile Tent. De tent werkt als een spinnenweb tussen de bomen. En zijn er geen palen om de tent aan vast te maken? Geen zorgen de tent heeft uitzichzelf ook al drie uitklapbare poten. (zie foto rechtsonder). Ook beschermt de tent tegen uv-stralen, waterproof en kan 12 mensen dragen.



Opmerkelijk
Deze rubriek zal af en toe in de TiRiTator op duiken net als de kookrubriek die er dit keer ook weer in staat. In deze rubriek enkel opmerkelijke dingen.

Het platteland moet in Europa plaats maken voor steden. Urban camping is dan ook de toekomst van het kamperen als we architectenbureau import.export moeten geloven. Hier hun idee. Geëxposeert in Antwerpen. Voor meer te gekke hotels, caravans en andere slaapplaatsen is het een echte aanrader om een kijkje te nemen op deze site. Voor gelegenheden als gevangenissen, vlieghotels en afvalbergen.

Kooktijd
Lekker eten is erg belangrijk en de gemiddelde kampeerder mag je 's nachts wakker maken voor verfrissend en lekker smakend voedsel. Daarom hier een recept dat bereidbaar is op het kampvuur. Namelijk:

Appelicious
LET OP: dit recept is bedoeld voor 4 personen.
Ingrediënten: 4 appels, suiker en kaneel
Andere benodigdheden: zakmes of keukenmesje, kommetje of bordje en een kampvuur

Bereidingswijze:
Stap 1: schil de appel maar snijdt hem niet door midden, boor/pulk het klokkenhuis er uit (al naar gelang het voor de hand liggende gereedschap)
Stap 2: Vul het ontstane gat met kaneel en (bastard)suiker en wikkel de appels vervolgens één voor één in aluminiumfolie
Stap 3: De appels vervolgens 5 tot 10 minuten in de kooltjes van het kampvuur of de barbecue leggen.
Stap 4: Haal de appel er nu voorzichtig uit (let op want het aluminiumfolie is natuurlijk erg warm) en indien je dat fijn vind kan je de appel nu in stukjes snijden. Smakelijk eten!

Cryptische rubriek
Ja ja daar is ie weer de cryptische rubriek. Met verschillende cryptische vragen. De antwoorden staan onderaan deze TiRiTator, lukt het jou achter de antwoorden te komen? Achter elke vraag staat hoeveel letters het antwoord telt. Hier zijn de vragen:
1. Hierin kamperen wapenliefhebbers. (10)
2. Vuurplaats. (9)
3. Slaapplaats buiten op een schip. (6)
4. Slaapplaatsen. (9)
5. Primitief zo'n vis in de kroeg. (8)
6. Primitief studiecentrum. (7)
Antwoorden staan onderaan dit nummer

Cartoonrubriek

Tip
Wildkamperen is in Nederland niet toegestaan en wanneer je niet van de scouting bent kom je er meestal niet zonder boete mee weg. Toch kun je legaal bijna 't zelfde doen als illegaal. Namelijk op de daarvoor aangewezen paalkampeerplekken. Waar je legaal gratis in het bos mag overnachten (als je je afval maar opruimd). Het is erg leuk en toch hoef je niet bang te zijn voor een bekeuring. Voor paalkampeerplekken in jouw omgeving, de exacte regels en veel meer moet je deze link volgen.

Moppentrommel

Jan en Piet gaan kamperen. Het is 10 uur 's nachts en Piet wordt wakker: "Zeg Jan, zie jij die prachtige sterren en die heldere maan? Wat zegt jouw dat?".
"Eh, dat het morgen mooi weer wordt Piet?" is het antwoord van Jan waarop Piet reageert: "Nee oen het betekend dat iemand onze tent heeft gejat!"

Twee gekken gaan samen een fietstochtje maken. Al snel komen ze er echter achter dat ze de weg kwijt zijn en zoekend naar een weg terug wordt het al donker. Waarop de ene gek aan de ander voorsteld in de berm te gaan slapen. Eenmaal daar liggend krijgen de twee gekken het koud. "Misschien is het een idee om de fietsen over ons heen te leggen zodat we het warm krijgen?" stelt de ene gek voor. Zo gezegd zo gedaan toch krijgt de eerste gek het koud waarop de tweede gek vast stelt: "Logisch bij jou is er een spaak uit."

Antwoorden
1=schiettent: 2=brandplek; 3=dekbed; 4=bedsteden; 5=barbaars; 6=blokhut

Volgende keer...
...blikken we bij de TiRiTator terug op de voorafgaande nummers op deze Blog.

© copyright TiRiTator

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hey, leuk dat je een reactie wil toevoegen!
Hieronder heb ik een reactieformulier toegevoegd. Vul dit even in (gegevens worden niet misbruikt en je kan anoniem blijven) en schrijf vervolgens je reactie.
De redactie van de TiRiTator

Zoeken in deze blog

Volgers