zaterdag 5 mei 2012

jaar4n16

TiRiTator             XXL nummer          jaar4n16

Van de redactie
In dit nummer zal je alle vertrouwde rubrieken van de TiRiTator vinden.
Plus nog een aantal uitprobeersels. In ieder geval zijn ze allemaal extra lang en extra leuk!
Dus veel leesplezier gewenst.

Cartoonrubriek



Dinguz
Bij deze rubriek is het de bedoeling om door middel van vage omschrijvingen te raden over welk voorwerp het gaat. Hier zijn de aanwijzingen:
- Het heeft een handvat.
- Het is aan één kant scherp.
- Zonder dit moet je scheuren.
Weet jij al wat het is?
Het antwoord staat onderaan deze TiRiTator bij de rubriek 'Antwoorden'.

(M)oproep
Ken jij nog leuke raadsels of moppen? Stuur ze dan naar mij op.

Muziek van de week
Het nummer van dit keer is 'Give me everything' gemaakt door rapper Pitbull in samenwerking met Ne-Yo, Afrojack en Nayer.

Kooktijd
Pilaf van meergranenrijst geserveerd met kipshoarma

Voor dit gerecht heb je nodig:
- 1 kippenbouillontablet
- 3 eetlepels olie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 pak meergranenrijst, (275 g)
- 300 g kip shoarma
- 400 g prei, in schuine ringen
- 1 rode paprika, in smalle repen
- 1 schaaltje peultjes (200 g), gehalveerd

Bereidingswijze: 
1. Breng 600 ml water aan de kook, los hierin het bouillontablet op.
2. Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui 3 minuten. Schep de meergranen-rijst erbij en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon erbij, breng het al roerend aan de kook, leg een deksel op de pan en laat de rijst in 12 minuten gaar worden. Schep af en toe om.
3. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de kipshoarma op hoog vuur gaar in circa 5 minuten. Voeg de prei, paprika en peultjes toe en roerbak weer circa 5 minuten, tot de groente beetgaar is.
4. Serveer de kipshoarma met de meergranenpilaf.
5. Smakelijk eten!!!

Gadgets
Heb je twee linkerhanden en geen groene maar blauwe vingers? En wil je ondanks dat toch graag een moestuin? Dan is Macflowers echt iets voor jou! Macflowers is een nieuw en uniek concept. In plaats van je groente of bloemen in te zaaien in een tuin of bloembak, groeien ze nu uit een blikje. Het principe is heel simpel. Blikje open maken, een beetje water er bij en binnen enkele dagen groeit er een groente, kruid of plantje uit het blikje. In het blikje zitten namelijk alle benodigde voedingstoffen die het plantje nodig heeft om te groeien. Het blikje heeft een mooi vormgegeven etiket waar duidelijk op staat wat er straks groeit. De Macflowers zijn niet alleen ideaal in eigen keuken of slaapkamer, maar ook als cadeautje. Verras je geliefde, je oma, je vader of je buurvrouw met een bloemetje of een lekkere groente uit blik. Voor de site druk je op deze link.


Maak jouw feest of bruiloft tot een spektakel met deze Thaise lampionnen. 20 minuten blijven ze in de lucht zweven en je zal zien dat iedereen met de zogenoemde aahh's en oehhh's zal toekijken naar deze adembenemende lichtshow. Het mooiste effect krijg je wanneer je een aantal wensballonnen tegelijk de lucht in laat vliegen. "Lanceer" je bijvoorbeeld meer dan 10 wensballonnen dan lijkt het alsof er een deken van licht door de lucht vliegt. Een waar spektakel dat zeker sfeerverhogend zal werken! Het idee komt van een Thaise traditie tijdens een jaarwisseling, feest of bruiloft genaamd "Khoom Fay".
De vliegende lampionnen zijn gemaakt van afbreekbaar materiaal en na 20 minuten zullen de lampionnen afkoelen om weer veilig te dalen. De wensballon heeft aan de onderkant een extra rand zodat het brandende gedeelte de grond niet zal raken. Bekijk het filmpje hieronder om te zien hoe het oplaten van deze Thaise lampionnen eruitziet. Volg deze link als je interesse hebt.


Word de held van de speeltuin met behulp van de coole PowerUpElektrische Papieren Vliegtuigjes Verbeterings Kit. Bevestig de lichte propellor aan je papieren vliegtuigje en je laat je concurenten ver achter je! Heb je interesse of wil je gewoon meer weten over deze grappige gadget? Volg dan deze link om naar Thinkgeek.com te gaan.

Humor

Er liggen twee onderbroeken in de wasmand zegt de een tegen de ander: "Zulen we naar het strand gaan?" Antwoord de ander: "Hoeft niet ik ben al bruin genoeg!"

Komt een man op het Centraal Station in Amsterdam de tram in en vraagt aan de conducteur of hij ook naar het concertgebouw gaat. Antwoord de conducteur: "Nee, ik moet vanavond werken."

Een blonde secretaresse van de F.B.I. staat wanhopig naar de papierversnipperaar te kijken. Ze heeft een dik dossier in haar handen, waarop topgeheim staat. Een collega ziet haar en vraagt of hij haar kan helpen. "Kun jij me uitleggen hoe dat ding werkt? Er mag niks misgaan want dit is een uiterst vertrouwelijk dossier dat de baas aan mij heeft toevertrouwd." luidt het antwoord van de secretaresse. De man pakt het geheime dosier, stopt het in de papier-versnipperaar en drukt op start. "Is dat alles?", roept de blonde secretaresse, "en waar komen nou die kopieën uit?"

Een man komt lachend het politiebureau binnen. Waarop een agent vraagt: "Wat is er aan de hand?". "Mijn auto is gestolen" vertelt de man blij. Verbaasd vraagt de agent: "Maar waarom lacht u dan?" Antwoord de man: "Mijn schoonmoeder zat er nog in!"

Er lopen twee zandkorrels door de woestijn. Zegt de een tegen de ander: "We worden omsingeld!"

Recht tegenover een café staan twee rijkswachters met hun hond. Plots komt er iemand uit het café gestrompeld en komt op de rijkswachters af, hij stopt recht voor de hond, bukt zich en bekijkt het kruis van het beest. Dan staat hij weer recht en gaat terug naar het café. De twee rijkswachters kijken elkaar niet begrijpend aan. Enkele minuten later komt er een andere man uit het café en die doet net hetzelfde bij de hond als de vorige. De ene rijkswachter zegt tegen de andere: "Als hier nu nog eens een zatlap naar onze hond komt kijken, ga ik toch eens vragen wat er mis met hem is." En enkele minuten later komt er een derde man uit het café gewaggeld, hij stapt op de rijkswachters af, stopt voor de hond, bukt zich en bekijkt de hond zijn kruis. "Awel meneer, heeft onze hond misschien iets van u aan?", vraagt de rijkswachter aan de man. "Nee", zegt de man, "maar daarbinnen beweert er iemand dat er hier een hond staat met twee lullen."

De oplossingen van deze raadsels staan onderaan deze TiRiTator bij 'Antwoorden'.
1. Waarom loopt een oen op maandag altijd naast zijn fiets?
2. Hoe vermoordt een oen een vis?
3. Wat moet je doen wanneer een oen een handgranaat naar je toe gooit?
4. Wat is een dodelijk gerecht bij de Chinees?
5. Wat is het verschil tussen een baby en een varken?

knApp
Smartphones, wat kunnen ze niet? Door middel van diverse Apps is alles tegenwoordig mogelijk. Tenminste als je weet welke leuke Apps er bestaan. De TiRiTator gaat je nu een handje helpen. Elke week zetten we een bepaalde App in het zonnetje. Te beginnnen met Temple Run.

In vrijwel elke schatjagers-film heb je een specifieke scène waarin de held van de film eindelijk de schat krijgt en moet vluchten, langs diverse booby traps. Nou dat is precies wat je in Temple Run doet. En het is geweldig!
Bij Temple Run spring je over in de weg liggende boomstronken, glijd je onder te lage poortjes door en zorg je ervoor dat je op tijd afslaat zodat je niet in het moeras terechtkomt. Voor afbeeldingen volg je deze link

Tip
Ik heb weer een leuke link voor jullie gevonden. Volg deze link en je krijgt een leuke door msn.com gemaakte quiz, waarin je diverse dierenogen te zien krijgt. En jij moet raden van welk dier het bepaalde oog is. Dus hoe goed ben jij in het herkennen van bepaalde dieren?

Quiz
Hoe goed is jouw algemene kennis? Test het met behulp van deze quiz.
Soms zijn het open vragen en soms kan je kiezen uit de mogelijke antwoorden.

1. Waarom heeft de vlag van de VS dertien strepen?

2. Van welke soort steen werd het Tay Mahal gebouwd?
a. kalksteen
b. marmer
c. polygeen

3. In welk land werd de organisatie Greenpeace opgericht?
a. Canada
b. Denemarken
c. IJsland

4. Hoeveel centimeter is één inch?
a. 1,85 cm
b. 2,19 cm
c. 2,54 cm

5. Wat is de nationale dans van Brazilië?
a. salsa
b. samba
c. macarena

6. Welke taal spreken ze in Chili het meest?

Antwoorden staan onderaan deze TiRiTator bij de rubriek 'Antwoorden'

Opmerkelijk
Om het even kort uit te leggen: Opmerkelijk is de rubriek van de TiRiTator waarbij opvallende, verrassende en grappige onderwerpen uit de media in de kijker worden gezet. De vorige keer was dat bijvoorbeeld een wel heel apparte kampeerplaats. En dit keer een originele reclamestunt van Smart.

Hoe zorg je ervoor dat de klant jouw elektrische auto koopt? Nou, door een activiteit te bedenken zoals Smart eBall.
Als slim onderdeel van de reclame-campagne in Duitsland liet Smart in Frankfurt deze installatie aanleggen. Met de auto's als controllers moest men op het grote scherm de digitale autootjes naar voren en achteren laten gaan door een echte Smart naar voren en achter te besturen. Doel van het spel was de bal naar elkaar over te spelen en de bal te raken. Dit door naar de juiste plek te rijden om de bal terug te kunnen kaatsen. Oftewel een soort digitale pingpong met auto's als controllers. Omstanders mochten het uitproberen en konden zo zien hoe goed en fijn de auto's wel niet reden.


Antwoorden
Dinguz:
De Dinguz van deze TiRiTator was een schaar
Raadsels:
1. Het weekend zit erop.
2. Hij laat hem verdrinken.
3. Vangen, pin eruit trekken en teruggooien.
4. Euthanasi.
5. Een baby poept in een luier en een varken luiert in de poep.
Quiz:
1. De strepen symboliseren de staten die de VS hebben opgericht, toen de VS werd opgericht waren dat er maar 13.
2. a.
3. a.
4. c.
5. b.
6. Spaans.

Volgende keer...
...weer een nieuwe TiRiTator

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hey, leuk dat je een reactie wil toevoegen!
Hieronder heb ik een reactieformulier toegevoegd. Vul dit even in (gegevens worden niet misbruikt en je kan anoniem blijven) en schrijf vervolgens je reactie.
De redactie van de TiRiTator

Zoeken in deze blog

Volgers