zaterdag 9 juni 2012

jaar4n17

TiRiTator  Goude ouwe (spelletjes) van vroeger   jaar4n17

Voorwoord
Tetris, de Rubiks kubus, scrabble. Alle drie spelletjes van vroeger. En alle drie recent verschenen in een nieuw jasje.
Wat is de verklaring voor het succes van deze oude spelletjes? Misschien is het de eenvoud. In ieder geval is dit hele nummer er aan gewijdt. Veel leesplezier!

Cartoons

Dinguz
De dinguz van vandaag is:
-niet aanraakbaar wel aantikbaar
-een spel
-vrijwel overal speelbaar
-een activiteit met meerdere personen
Weet jij wat het is? Check het onderaan deze TiRiTator bij de antwoorden

Humor
Bij deze moppentrommel is het belangrijk dat je de vragen een voor een leest en na élké vraag meteen even het antwoord checkt voor je naar de volgende gaat.

1. Welke muis loopt op 2 benen?
2. Welke eend loopt op 2 benen?

Vrienden zijn net als aardappelen, wanneer je op eet sterven ze.

Twee nederlandse soldaten en 1 belgische soldaat willen drugs smokkelen over de grens. De eerste Nederlander sluipt over de grens. Hij trapt op een takje en: kraaaaaaak.... de wachters komen uit hun huisje en roepen: wie is daar? woef woef, roept de soldaat. De 2e nederlander probeert het ook. hij struikelt over een boomwortel en: plofffff..... De wachters komen weer uit het huisje en roepen weer: wie is daar? woef woef roept de soldaat. Dan probeert de belg het. Hij stoot zich aan een tak en weer: kraaaak..... de wachters uit hun huisje en weer: wie is daar? Roept de Belg: nog een hond!

Gadgets
Ook dit is een bezighoudertje van vroeger. En ook deze is in een nieuw jasje gegoten. Door middel van buitengewone fantasie, een knap staaltje handvaardigheid en een goede motoriek lijkt deze door designer Mengyu Chen ontworpen papier illustratie zich voor je ogen af te spelen als een film. Tip druk op de afbeeldingen om ze op volledige grote te zien!

Nog een goude ouwe. Het casettebandje. Al lang vervangen door de CD en de MP3-speler. Degene die hem toch niet kunnen missen hebben nu de mogelijkheid een groter formaat te bestellen. Namelijk een casette-tafel. Opmerkelijk: ook bij de casettetafel kan je de band van links naar rechts draaien



Keek op de week
Vlugge handjes hebben heeft meestal een niet zo goede betekenis maar deze man heeft er een wereld record mee gevestigd. Yamota Kazake, wereldrecordhouder sinds 2008 moet echter wel even op gang komen. Voor het meest snelle stuk spoel je daarom meteen door naar de 4 minuten.
 

Antwoorden
Humor:
1: Micky Mouse
2: alle eenden natuurlijk
Dinguz:
tikkertje

Volgende week...
...gaat de TiRitator over het EK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hey, leuk dat je een reactie wil toevoegen!
Hieronder heb ik een reactieformulier toegevoegd. Vul dit even in (gegevens worden niet misbruikt en je kan anoniem blijven) en schrijf vervolgens je reactie.
De redactie van de TiRiTator

Zoeken in deze blog

Volgers