zondag 10 juni 2012

jaar4n18

TiRiTator                 EK 2012                 jaar4n18

Voorwoord
Het EK begon al goed voor Nederland. We verloren met 1-0 van Denemarken. Toch hier een TiRiTator over het EK

XXL Gadgets
Voor het EK wil iedereen z'n favoriete team kunnen aanmoedigen met een leuke en opvallende gadget. Deze gadgets, meestal kleren, sjaaltjes of petten komen van bedrijven die ze gebruiken ter reclame van hun producten. Of ze komen van bedrijven die ze massaal verkopen. Bij deze rubriek een aantal van deze leuke gadgets op een rijtje. Allereerst een leuk idee van Heineken met deze grappige T-shirts. Trek je oranje shirt over je hoofd en je lijkt net op een van de spelers van het Nederlands Elftal. Helaas is het bij een idee gebleven. Het is producten namelijk niet toegestaan gadgets te leveren met de gezichten van voetbalspelers.
Voetbal is een mannensport. Mannen houden van bier. Een biergadget voor het EK is dan ook logisch. Zie daar de Bierhoed. Bierhouder en hoofddeksel in een. Combineer het nuttige met het aangename. Let wel op de Bierhoed wordt zonder bier geleverd. Over biergadgets gesproken. Wanneer je zit te kijken naar een erg spannende wedstrijd dan is het laatste wat je wil van de bank weg moeten gaan om een bieropener te gaan halen. Je telefoon heb je altijd op zak vandaar hier de iphone-opener.
Misschien wel de meest praktische gadget van dit EK, de kratstoel. Deze van stevige kunstof gemaakte stoel is bedacht in Zaltbommel door CDA-prominent Jaco Melse.\
De kratstoel past op een krat voor 24 flesjes. De krat kan zowel op z'n kant als gewoon vlak staan. Ook is de kratstoel voorzien van een bieropener zodat je gewoon kan blijven zitten. Koopt de kratstoel voor 15,95 op deze site.

Eerst had Albert Heijn de wuppies. Het jaar daarna hadden ze de welpies. Maar dit jaar heeft C1000 de geluksvogeltjes. Die je krijgt bij de besteding van 15 euro. Dus nu blaast C1000 die na een tijdje zo irriterende vogeltjesdans weer nieuw leven in. Bekijk ook even deze commercial met Yes-R, Ernst Daniel Smit en Wolter Kroes. Ja ze zijn weer slim bezig. C1000.
Het brulshirt was een hit op het EK van 2008. Dit jaar komt de Blokker met een vervanger. De Vawecape. Een shirt met een cape waar je je duimen doorheen steekt. Til je cape omhoog dan verschijnen de manen van de Nederlandse leeuw achter je hoofd. Blokker heeft dit jaar sowieso veel EK gadgets. Zo ook bijvoorbeeld de EK-bouters. Er valt te kiezen uit de Buikschuiver, de Wijzer, de Juicher en de Knieval.
Nog een leuke actie van Heineken. In plaats van het T-shirt met het Nederlands Elftal erop een T-shirt met een uniek rugnummer. Op je buik! Zo kan heel Nederland laten zien dat het als één team acher Oranje staat. Ronald Koeman presenteerde het shirt en is ook de ster van de commercial. Ook leuk: wanneer je bij het kopen van een krat bier dit shirt cadeau krijgt maak je ook nog eens kans op een ticket naar het EK! De eerste 200 shirts werden op 2 mei vanaf half acht uitgedeeld bij de C1000 in Leiderdorp. Bekijk het fimpje hieronder als je de actie nog niet helemaal begrijpt of wanneer je wil zien hoe het shirt er uitziet.

Humor
Jantje heeft een nieuw hondje gekocht in de dierenwinkel. Maar elke keer als de deurbel gaat, gaat het hondje in de hoek zitten. Jantje gaat terug naar de dierenwinkel en vertelt wat er aan de hand is. De man van de dierenwinkel antwoord daarop: "Wat wil je, het is een boxer."Ken je de mop van de blinde timmerman?
Nee? Maakt niet uit want die slaat toch nergens op.

Jantje zit in de klas en begint opeens heel hard te lachen. Het meisje naast hem vraagt waarom hij zo moet lachen. Jantje antwoordt: "Ik vertel mezelf moppen en de laatste kende ik nog niet."

Een rij-instructeur tijdens de autorijles tegen een oude vrouw: "Als je op dit tempo blijft rijden krijgen we straks misschien wel een bon voor dubbel parkeren."

Een truckchauffeur ziet tijdens zijn rit plots een groen mannetje langs de weg staan huilen. Hij stopt, gaat er naar toe en vraagt wat er scheelt. "Ik ben groen, kom van Venus ben scheel en heb honger. "Tja," zegt de chauffeur, "ik kan je een sandwich geven, maar verder kan ik je niet helpen". Hij geeft de sandwich en rijdt verder. Even later ziet hij langs de weg een rond mannetje staan huilen. Weer stopt hij en vraagt wat er scheelt. "Ik ben rood, kom van Mars, ben scheel en heb dorst..." "Ik kan je een blikje Cola geven, maar verder kan ik je niet helpen." Hij geeft het mannetje een blikje Cola en rijdt verder. Even verderop ziet hij een blauw mannetje staan. De man stopt weer gaat naar het mannetje toe en roept: "Zo, schele kip, van welke planeet kom jij nu weer, en wat moet je van me!?" Waarop het mannetje antwoord: "Uw rij- en kentekenbewijs graag...".

En dan nu een echte EK-mop:
De Oekraïense president Viktor Janoekovitsj is door het internationaal strafhof in Den Haag ter door veroordeeld. Ondanks het doodvonnis verliet Viktor lachtend de rechtzaal. De rechter heeft in zijn vonnis bepaald dat Arjan Robben moet schieten.

Dinguz
Bij deze rubriek is het de bedoeling dat je met behulp van vage omschrijvingen en tips erin slaagt de raden over welk voorwerp het gaat. Succes:
-maakt een irritant geluid.
-kan een geluid van 127 decibel maken, en dit is slecht voor je gehoor.
-was helemaal in bij het WK in Zuid-Afrika.
-verkrijgbaar in diverse kleuren.
De antwoorden staan onderaan deze TiRiTator.

TiRiTator presenteert de:
Wat weet jij van het Europees Kampioenschap Voetbal af? Voordat je aan deze quiz gaat beginnen is het misschien handig om even wat sites te checken bijvoorbeeld:
-wikipedia pagina over het EK 2012.
-wikipedia pagina over het EK in het algemeen.
Sommige vragen van deze quiz zijn meerkeuze, anderen niet. Antwoorden staan onderaan deze TiRiTator. Veel succes!

Meerkeuzevragen:
1. Op 18 april 2007 kregen Polen en de Oekraine te horen dat zij samen het EK 2012 mochten organiseren. De hoeveelste keer is het dat twee landen samen het EK organiseren?
a. De tweede keer, de eerste keer waren dat België en Nederland
b. De derde keer
c. De vierde keer

2. Hoe wordt het EK-2012 ook wel genoemd?
a. UEFA 2012
b. EURO 2012
c. FIFA 2012
d. WK 2012

3. De enige keer dat Nederland de winnaar werd van het EK was in 1988. Nederland won in de finale met 2-0. Het gevolg was dat de grachten overstroomd werden door nederlandse fans toen het voetbalteam terug kwam in Nederland. Maar tegen wie moest Nederland eigenlijk in de finale van '88?
a. De Sovjet-Unie
b. Duitsland
c. Spanje
d. Frankrijk

4. Het winnende land krijgt een...
a. ...beker
b. ...schaal

Open vragen:
5. Wat was de laatste keer dat Nederland een EK organiseerde?
6. Welk land won er toen?

Cartoonrubriek

En dan plots, die omwenteling in het verhaal.
 

Griekse inzending EK 2012 dan toch eindelijk bekend
De eeuwige strijd tussen Ronaldo en Messi


Antwoorden
Dinguz: de Vuvuzela
Quiz: 1b; 2a; 3a; 4a
5 = Dat was in 2000
6 = Italië


Volgende keer...
...gaat de TiRiTator over social media!

2 opmerkingen:

  1. Ha redactie van Tiritator,
    Als je de volgende keer over social media gaat schrijven neem dan als hoofdstukje bv. wat de social media over het EK zeggen: doen bv. de spelers aan twitter etc. tijdens het EK, zo ja wat hebben ze getwitterd. Verder ben ik wel benieuwd naar een soort overzichtje over de soorten social media, wie het gebruiken en wat de voor-/nadelen zijn van bep. typen social media.
    Van een lezer die alleen mailt en smst.

    BeantwoordenVerwijderen

Hey, leuk dat je een reactie wil toevoegen!
Hieronder heb ik een reactieformulier toegevoegd. Vul dit even in (gegevens worden niet misbruikt en je kan anoniem blijven) en schrijf vervolgens je reactie.
De redactie van de TiRiTator

Zoeken in deze blog

Volgers