donderdag 1 maart 2012

jaar4 n8

TiRiTator              Schizofrenie              jaargang 4 nummer 8

Van de redactie
Schizofrenie is een psychische aandoening die in vele verschillende vormen voorkomt en niet te verwarren is met het hebben van een gespleten geest ofwel meerdere persoonlijkheden.
In deze TiRiTator alles over Schizofrenie en een recensie van de film the Truman Show (wanneer je de recensie hebt gelezen zal je direct begrijpen waarom deze film bij dit thema past).

Cartoonrubriek
Wederom weer een aantal leuke cartoons
Een leuke slogan op je mok. Voor
meer slogan-mokken volg de link



 





Aanvraag


Hieronder een aantal vragen waarvan ik graag 't antwoord zou willen weten om de TiRiTator en deze site te blijven verbeteren. Mail 't antwoord naar thiemen123@hotmail.nl of vul hieronder een reactie in.

1. Elke TiRiTator gaat weer over een ander onderwerp. Maar welke onderwerpen vinden jullie nou eigenlijk het leukst? (Belangrijk: Ik zoek naar specifieke thema's bijvoorbeeld i.p.v. 'n nummer over alle kunst 't enkel tot de moderne kunst beperken.)
2. Over welke onderwerpen moeten nog een TiRiTator verschijnen?
3. Vinden jullie dat de nieuwe look van de site beter is?
4. Welke rubriek vinden julllie dat er vaker in de TiRiTator moet zitten? Of weten jullie misschien nog een leuke rubriek?
5. Wij zijn chronisch op zoek naar columnisten. Interesse?

Alvast erg bedankt voor het beantwoorden van deze vragen. Onthoudt dat 't anoniem kan en je dus kritisch kan en mag zijn :')

Keek op de week
Een stukje uit de tweede aflevering van Draadstaal. Draadstaal was een programma met twee acteurs. Namelijk Jeroen van Koningsbrugge, voormalig acteur bij de lama's en nu nog te zien in 'Ik hou van Holland', en zijn vriend Dennis van de Ven.

Het fragment heet: de Schizofreen








Gadgets
Even voor de duidelijkheid onder de rubriek gadgets vallen ook kunstwerken en grappige voorwerpen. Zie in dit nummer bijvoorbeeld de kerk gemaakt van lego blokjes. En niet een miniatuur kerk, nee, eentje van 30 bij elf bij 5 meter. En met een toren van 20 meter hoog. Deze lego kerk stond tijdelijk op 't stationsplein te Enschede ter gelegenheid van het jaarlijkse kunstenfestival GrensWerk.








Bij de vorige TiRiTator heb ik aandacht geschonken aan een bus met een uitvouwbare tent. Dit keer wil ik een iets krappere maar wel goed functionerende tent de aandacht geven die die verdient. Zie hier links namelijk de Bike Tent. En zoals de naam uitzecht is het een tent die makkelijk te maken is met als belangrijkste onderdeel de fiets. Wil je de fiets + tent kopen? Of meer informatie over dit gadget? Volg dan deze link.




Recensie
Waarover gaat The Truman Show in 't kort samengevat?
Truman Burbank leidt een perfect leventje. Hij heeft een goede baan, een liefhebbende vrouw en een goede vriend. Langzaam komt Truman er echter achter dat zijn leven iets té perfect is. Hij ontdekt dat hij 't middelpunt is van de succesvolle real-life soap The Truman Show. Dat hij al die tijd tussen acteurs heeft geleefd en in een nagemaakt dorp gebouwd in een gigantische filmstudio

Hoe komt Truman achter de waarheid?  Om te voorkomen dat Truman weg wil is zijn vader 'omgekomen' bij een zeilongeluk zodat Truman watervrees ontwikkelde. Hierdoor durft hij niet weg te gaan van het eiland waarop zijn woonplaats Seahaven ligt. Wanneer Truman als volwassen man een zwerver tegen komt die sprekend op zijn vader lijkt komt er een draai in het verhaal. Wanneer Truman naar de zwerver toe wil lopen wordt hij ineens door alles en iedereen gedwarsboomd en wordt de zwerver mee getrokken. Wanneer er later in de film ook nog eens een studiolamp uit de lucht komt vallen en hij op een dag door een defecte radio een filmploeg zijn hele route hoort traceren begint hij te vermoeden dat zijn leven vanaf de wieg geregiseerd is.

 Voor de rest van de tekst zie eerst de trailer





Bruce Almighty, was deze film z'n doorbraak in de 'gewone' films. Ik zeg niet voor niks 'gewone' films want The Truman Show is allesbehalve een doorsnee film. Je kan hem bij géén enkel genre voegen.
Sluikreclame en podiumattributen
Bij het kijken naar de film moet je er steeds aan blijven denken dat de film gaat over iemand die zonder het zelf te weten de hoofdrol heeft in een real-life soap. Wanneer je dat doet ga je allemaal leuke dingen ontdekken en kan je op het moment dat je de film opnieuw bekijkt steeds weer nieuwe dingen zien. Zo zit in de film (want 't is immers een real-life soap) veel sluikreclame verwerkt. Bestaan de bossen uit bomen die allemaal in horizontale lijnen zijn geplant en vinden elke dag een bepaald aantal handelingen plaats
De hoofdrol in de film uit 1998 is weggelegd voor Jim Carrey. Voor Jim Carrey die voornamelijk bekend staat om zijn belachelike docht amusante rollen in de komedische films waarin hij heeft gespeeld, o.a.
Truman kijkt waar de lamp vandaan komt
Het bekijken van deze film is een verademing na aan de blockbusters van Holleywood gewend te zijn geraakt. Krijg je schizofrene trekjes tijdens het kijken van deze film? Stop dan met kijken! Er zijn een tal van mensen opgenomen in gekkenhuizen door het kijken van deze film. Deze geloofden na het kijken van The Truman Show dat ze zelf de hoofdrol hadden in een opgezette soap. Deze psychologische waan wordt sinds de film de 'The Truman Show delusion' genoemd.


Kortom
Ondanks dat je leven nooit meer hetzelfde zal zijn moet je deze film eens in je leven gezien hebben. Neem wel een notitieblok mee! Extra leuk, want dan kan je de kleine details opschrijven en de volgende keer je gasten de les lezen.

Leuke links
- De site van Jim Carrey. Echt de mooist gemaakte site die ik ooit heb gezien! Niet dat ik hem zelfs zo zou maken maar de site past gewoon bij Jim Carrey. Scroll je muis over 't veld en er verschijnen diverse dingen op 't beeldscherm.
- Site van Movie Cricket. Hier worden alle belangrijke rollen in de film een voor een geshowed.

Dinguz
De dinguz van dit keer heeft enigszins te maken met het thema, succes!
-Bewijs
-hier kijk je naar als je ideeën zoekt (<deze tip met dank aan een van onze lezers)
-hiermee kan je reizen naar een groot aantal Europese landen

Ik weet dat het weinig tips zijn maar misschien kom je toch nog op het Ding waarover het gaat. Het antwoord staat onderaan deze TiRiTator

Humor
Onderwijzer: "Wieweet waar Bordeaux ligt?"
Een dom blondje: "Ik meester! Bij ons in de kelder!"

Nooit leuk: Een schizofreen vragen wie hij wel niet denkt dat ie is.

Nooit leuk: Een schizofreen die een eenmanszaak wil beginnen

Schizofrene man tegen de psychiater: "Betaal ik voor allebei, of elk de helft?"

De volgende keer...
...krijgen we een XXL uitgave van de TiRiTator die gaat over de Maya! (juist ja maya is ook 't meervoud van maya en dus NIET maya's!). In dit nummer zal plaats worden gemaakt voor een extra lange Alles over en natuurlijk verschijnen de standaard rubrieken weer. Zo ook dit keer weer de Wistjedat rubriek! Kan je niet wachten tot ik een mailtje stuur? Check dan elke dag de site en je hebt kans dat je hem al eerder ziet.



 © copyright TiRiTator

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hey, leuk dat je een reactie wil toevoegen!
Hieronder heb ik een reactieformulier toegevoegd. Vul dit even in (gegevens worden niet misbruikt en je kan anoniem blijven) en schrijf vervolgens je reactie.
De redactie van de TiRiTator

Zoeken in deze blog

Volgers